jasper

jasper - Jasper Wognum
jasper2 300x225 - Jasper WognumDe eerste échte gig van Jasper Wognum was in 1991 in de buurt van Rotterdam. “Daar stond ik dan. Een Amsterdamse puber midden in Rotterdam met mijn ESP- en Go Bang!-platen.”
“Mijn eerste echte dj-gig was in een club – de naam weet ik helaas niet meer – in de buurt van Rotterdam in de zomer van 1991. Ik was zestien en op vakantie met mijn ouders. Ik liep in die tijd altijd met een koffer platen rond, want je wist maar nooit waar je terecht zou komen. We kwamen er voor de derde avond en vonden een van de barmannen hulpeloos achter de draaitafels. De geboekte dj voor die avond was ziek en er was geen vervanger. Ik mocht het een uurtje proberen.

Motto

Daar stond ik dan. Een Amsterdamse puber midden in Rotterdam met mijn ESP- en Go Bang!-platen, pff, ik was bloednerveus. Ik kreeg de naald niet op het vinyl en liet de draaiarm maar gewoon vallen om vervolgens met de hand naar het begin terug te spinnen. Na een paar uur kwam de echte vervanger binnen, volgens mij was het Piet Bervoets, die toen samen met Misjah Dye Witness vormde en een plaat had uitgebracht op Midtown. We hebben er samen een leuke avond van gemaakt en daarna mocht ik de rest van de vakantie elke avond terug komen om te draaien. Toen wist ik het zeker: ik moest nooit op stap zonder muziek. Je weet maar nooit waar je een feestje kunt bouwen. En dat is nog steeds mijn motto. Nu, 23 jaar later, vorm ik een duo met Lukas Pauka.  De wereld is veranderd. Waar je vroeger alleen met vinyl kon draaien, kun je het nu zo gek maken als je wilt. Onze eerste serieuze gig als duo was op Wooferland. Ik denk dat we minstens vier uur bezig zijn geweest om alle apparaten via midi met elkaar te synchen. Tijdens onze live set liep het gelukkig allemaal op rolletjes, alleen kwamen we er ruim na onze set pas achter dat er een koelkast met koud bier achter de tent stond. Hmm… gemiste kans.

We bereiden onze set niet echt voor. We selecteren genoeg muziek voor minstens acht uur, in de vorm van tracks, loops en samples, maar bedenken pas ter plekke wat we gebruiken en wanneer. Hetzelfde geldt voor onze dj-sets; je moet op elk moment op de crowd in kunnen inspelen.”

http://soundcloud.com/jasperwognum
http://www.facebook.com/undergrawnd
http://raw-underground.com/

Tekst Marceline Geelen
Genre: Dance

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore