skuffa-nu2mg

Skuffa 1mg 223x300 - Skuffa (NL)Raphael Verhoeven aka Dj Skuffa is vooral bekend in de oldskool scene. Maar dat is niet hoe hij begon.

“Laat ik bij het begin beginnen. Ik kwam met house in aanraking toen ik een jaar of acht, negen was, in de tijd van de Turn Up The Bass en Houseparty Compilaties. Een van de eerste tracks die ik hoorde en me opviel, was Chestnut met Pot Of Gold.”

Gabberhouse
“Een tijd later kwam een van mijn beste schoolvriendjes met een tape aan die hij van z’n broer had geleend. “Dit is gabberhouse”, vertelde hij. Die muziek sloeg bij mij in als een bom; ik was meteen compleet hooked.”
Skuffa vroeger1mg 300x225 - Skuffa (NL)
Flyers en platen
“Toen ik een jaar of elf was, waren wij elk weekend in Amsterdamse platenzaken als Midtown Records, de kelder van Outland en Groove Connection te vinden. Hier verzamelden we flyers en natuurlijk om platen te kopen.”

Attalos
“Naarmate ik wat ouder werd, ging ik op donderdagavond vaak naar Attalos, ook in Amsterdam. Dat was de platenzaak waar Buzz Fuzz werkte. Hij kocht net even andere titels in dan anderen, tracks die je niet overal kon krijgen. Aangezien ik best vaak in Attalos rondhing, hield Mark (Vos aka Buzz Fuzz) geregeld plaatjes voor me achter, vaak white labels of exemplaren waar hij er maar een paar van kon inkopen.”

skuffa vroeger2mg 225x300 - Skuffa (NL)
Epic
“Ik mis die tijd wel. Al mijn zuurverdiende geld gaf ik aan muziek uit; wekelijks liep ik wel met drie of vier platen de deur uit. In die periode begon ik ook met produceren. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik Buzz Fuzz mijn eerste demo’s in Attalos liet horen. Keihard beuken daar in die platenzaak. Intussen stond ik daar met een knalrood hoofd te wachten. Het eerste wat-ie tegen me zei, was: “Ja, leuk man”, waarna hij naar achteren liep om me vervolgens een cd-rom met Cubase te geven. Epic. Haha.”

 

Motorclub
“Mijn echte eerste gig kwam pas veel later; ik denk een jaar of tien geleden. Kennissen hadden voor hun verjaardagsfeest een motorclub afgehuurd. Of ik alsjeblieft ook een setje wou draaien?”

Eerste ep
“Achteraf vond ik die eerste set niet zo goed gaan, haha. De reacties waren echter zo positief dat ik vanaf dat moment pas dacht: ‘Oké, ik ga me hier toch wat meer mee bezighouden’. Een jaar later bracht ik samen met Champ-E-on mij eerste ep uit. Voor ik het wist, stond ik volop op feestjes te draaien.”
skuffa nu2mg 300x300 - Skuffa (NL)
Helden
“Wat mixen betreft, heb ik nooit een leermeester of mentor gehad. Wel had ik natuurlijk mijn helden en voorbeelden, zoals Buzz Fuzz, Champ-E-on, Bass-D en Dulk van Coldfusion, maar uiteindelijk heb ik mezelf alles aangeleerd. Ik denk dat je ook juist op die manier echt een eigen stijl van mixen creëert, iets wat je tegenwoordig niet vaak meer tegenkomt.”

“Nu, zoveel jaar later, draai ik nog steeds volop, heb ik meerdere interessante tracks uitgebracht op verschillende labels en er staat nog van alles op stapel. Ik zal er nooit afscheid van kunnen nemen: noch van het draaien, noch van het produceren. Met andere woorden: I’m just getting started.”

 

https://soundcloud.com/skuffa/oldschool-early-rave-mixtape-2015
https://soundcloud.com/skuffa/dj-skuffa-hippycrash-mash-up
https://www.youtube.com/watch?v=6UOTX7eMGdI

 

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore