jerome nu 2

 

jerome nu 2 - Jerome (Outland)Jeroen Krom aka dj Jerome kan zich zijn eerste gig nog levendig herinneren. Het was 1988. Net zoals veel van zijn collega-housepioniers trapte hij af bij een hiphoppubliek.

“Ik was zeventien en beleefde nota bene in poptempel Paradiso mijn debuut. Uiteraard vlogen de zenuwen door mijn keel.” Ondanks dat was hij niet al weken van te voren in de weer om tracks voor die bewuste avond uit te zoeken en zijn set alvast minutieus te bepalen.

Nuchter: “Ik heb in mijn hele dj-carrière nog nooit een set thuis voorbereid.” Dat hij meteen op bijna heilige Amsterdamse grond zijn vuurdoop mocht beleven, had hij te danken aan zijn broer Ro Krom. Deze heeft Jerome dan ook altijd gesteund.

It was all about the music

jerome nu 1 300x199 - Jerome (Outland)Een echte mentor of leermeester in de dance en het dj-en kan Jerome zich niet herinneren. Ook was er geen mooi meisje op wie hij graag indruk wilde maken. “Nope, it was all about the music!” De set verliep overigens best goed, vertelt hij vrolijk. “Ik was natuurlijk nog erg onervaren maar ik geloof niet dat ik me achteraf diep hoefde te schamen. Wel was er uiteraard ruimte voor verbetering.” Voor zover zijn geheugen reikt, heeft hij die avond geen onvergeeflijke blunder begaan. Dat hij van zijn vuurdoop heeft geleerd, is duidelijk. “En van elke set die je doet, leer je weer. Dat houdt nooit op.”

 

jerome1 - Jerome (Outland)

Tekst Marceline Geelen
Genre: Dance

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore