celeste

celeste - Celeste
Dj Celeste leerde het draaien van dj Dano en Dimitri. “Op een dag vroeg Dano me wat ik met al die platen deed en stelde voor om eens bij hem langs te komen om te proberen te mixen.”
“Ik begon al best vroeg met uitgaan. Lekker dansen in een club of ergens op een vaag feest eind jaren tachtig begin jaren negentig. Geregeld vroeg ik aan de dj welke plaat hij draaide en ging die vervolgens zelf kopen bij Dance Tracks of Rhythm Import. Op een dag vroeg Dano me wat ik met al die platen deed en stelde voor om eens bij hem langs te komen om te proberen te mixen. En zo geschiedde. Bij Dano thuis, op de draaitafels van dj Phanthomas, heb ik de eerste beginselen van het mixen geleerd. Mijn allereerste keer in een club draaien, was in de Mazzo op een donderdagavond. Ik mocht openen voor dj Cellie. Helemaal geweldig! Het zou voor mij voor het eerst op een dergelijk soundsysteem worden! Natuurlijk was ik enorm zenuwachtig en daardoor ging het volgens mij een beetje rommelig. Even later heb ik de stoute schoenen aangetrokken en aan dj Dimitri (Kneppers) en dj Crazy Shaun gevraagd of ik op dinsdag- en woensdagavond voor hen mocht opwarmen in de Richter in Amsterdam. Vanaf toen ging het balletje rollen. De Richter had een eigen publiek, variërend van Amsterdamse underground en Hells Angels tot (inter)nationale sterren, zelfs onze huidige koning. In het begin was ik lang bezig met een set voor te bereiden, maar naarmate ik meer ervaring kreeg, werd het steeds meer een uitdaging om in te spelen op de sfeer op de dansvloer. Mijn moeder was ongelooflijk trots op me, zeker toen ik voor het eerst voor een betaald optreden in het buitenland werd gevraagd. Pas op dat moment begreep ze dat ik wel degelijk serieus met muziek bezig was. Mijn mentor cq leermeester is op de eerste plaats Dimitri, maar ook Shaun en Paul Jay hebben me de mogelijkheid gegeven om mezelf als dj zowel technisch als muzikaal te ontwikkelen.”
https://www.facebook.com/pages/DJ-Celeste/252695030491

Tekst Marceline Geelen
Foto Facebook

Genre: Dance

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore