wildness2_0

wildness2 0 - Tom Hades

“De eerste gig die ik ‘professioneel’ heb gedaan, was in Colombia. Volgens mij was ik negentien. Marco Bailey had mij, zonder dat ik er iets van wist, op de line-up laten zetten als een live act. Marco was mij dit echter tot vier weken ervoor ‘vergeten’ te vertellen. Daarbij kwam dat destijds alles via hardware in de studio werd gemaakt dus ik moest op korte termijn voor elkaar zien te krijgen dat ik een portable studio/live kon meebrengen. Dus heb ik snel een laptop aangeschaft en een flight case om wat materiaal in mee te nemen. Het spreekt voor zich dat ik zenuwachtig was omdat mijn vuurdoop ineens plaatsvond voor een massa van vierduizend uitgelaten Colombianen. Ik moest dus snel allerlei tracks bij elkaar zien te harken die ik daar kon draaien. Dit was een enorm tijdsintensief werkje omdat alles eerst vanuit de hardware moest worden opgenomen, spoor per spoor, in een DAT-recorder.

Memorabele momenten

young mr Tom Hades 0 - Tom HadesNadien werd deze dan digitaal overgezet naar wav-bestanden die ik uiteindelijk importeerde via een sequencer, Ableton 2.0 nog. Marco was een grote steun voor me omdat hij heel zelfverzekerd was en mij zo ook het nodige vertrouwen gaf. Uiteindelijk was het een van de meest memorabele momenten in mijn carrière. Misschien was het zelfs de beste methode als vuurdoop: onmiddellijk voor een groot publiek staan waardoor je nadien op kleinere events minder snel plankenkoorts hebt. De set zelf was werkelijk fantastisch! Wat kun je meer verlangen dan een volledig losgaand publiek met een live set die je in minder dan een maand in elkaar hebt gebokst? Wat ik vooral meteen heb geleerd, is dat je eigenlijk alles aankunt als je maar vertrouwen in jezelf hebt en on stage plezier uitstraalt!”

Tekst: Marceline Geelen

music icon - Tom Hades
Beluister op Soundcloud
music icon - Tom Hades
Beluister op Youtube

 

 

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore