miss wendy nu

“Als pionier moest je alles zelf uitzoeken”

miss wendy nu - Miss Wendy (NL)

DJ Miss Wendy weet het nog goed: “Mijn eerste gig was op een boerderij van een vriend vlakbij Uithoorn op 7 juli 1994. Een grote schuur op het erf was helemaal gedecoreerd en de dj-booth was gecreëerd op een hooikar. Ik draaide als afsluiter en was natuurlijk best wel zenuwachtig. Tijdens mijn set stond ik enigszins te trillen op mijn benen, wat het draaien iets lastiger maakte.

miss wendy toensmall - Miss Wendy (NL)Het publiek bestond zowat helemaal uit vrienden en bekenden, ik denk een man of vijftig tot honderd. Thuis had ik de set globaal uitgezocht, maar ter plekke heb ik vooral op gevoel gedraaid. Er waren gelukkig veel mensen die me steunden. De set verliep best goed, maar je kunt je voorstellen dat, als je voor het eerst voor publiek draait op een ‘echt’ feest, er qua op- en/of afbouw nog wel iets te leren viel. Zeker hoe ik kon inspelen op het publiek en het tijdstip dat ik draaide. Dus van zo’n eerste gig kun je echt wel een hoop opsteken. In die tijd was er niet echt een blauwdruk om dj te zijn of te worden, net zomin als vastlag aan welke skills je moest voldoen. Ook was er toentertijd maar één stijl: house. Dat was het. Eigenlijk moest je als een pionier alles zelf maar uitzoeken en zo heb ik uiteindelijk mijn eigen stijl en genre gecreëerd: hardclub. Mixtechnisch ging het vanaf het begin geloof ik allemaal wel oké. Maar ook mijn techniek heeft zich natuurlijk in de periode daarna versoepeld en ik heb technische moves bijgeleerd. Dat kan ook niet anders lijkt me; het zou een beetje raar zijn als dat niet zo was.”

music icon - Miss Wendy (NL)
Soundcloud

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore