My First Gig: Dj Kicken

dj-kicken-djmag-marcelineke

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

My First Gig: Dj Kicken (DJ Mag.nl)

foto-Kicken-jaren-80-marcelineke

donderdag, 3 maart 2016

 

My first gig van Henri Kicken aka Dj Kicken

 

“Mijn eerste echte optreden was in de zesde klas van mijn lagere school in Stein, Limburg. Dat was in de jaren tachtig van de vorige eeuw, ik was toen twaalf.”

 

“Met drie vrienden mochten we de afscheidsfuif van de lagere school in de kelder van de sporthal muzikaal opluisteren. Ik was behoorlijk zenuwachtig, maar alles viel van me af toen ik de microfoon ter hand nam.”

 

Funky Town

“Ik weet nog goed dat iedereen aan de zijkant stond. Daar probeerde ik verandering in te brengen door te vragen of alle leraren op de dansvloer wilden komen. We draaiden eerst Girl Crazy van Hot Chocolate en vervolgens Funky Town van Lipps Inc, waarna het loskwam en de dansvloer volliep.”

dj-kicken-pers-foto-marcelineke

Feesttent

“In die tijd had ik al een eigen radiostation (foto). Ik werd geïnspireerd door AVRO’s Toppop en de Veronica Drive-In Show, die in de feesttent van de carnavalsvereniging waren geweest. In die tijd lulden ze nog elke track aan elkaar zonder te mixen en het publiek werd flink aangemoedigd om lekker te gaan dansen.”

 

Nederlandstalig

“Twee jaar later mocht ik tijdens carnaval in een jeugdcentrum in Stein mijn ding doen. Ik wist niet dat ik geen Nederlandstalige muziek mocht draaien; dat had niemand me verteld. Ik herinner me nog goed dat ik Wat Ruist Er Door het Struikgewas opzette, toen iemand van het bestuur me aan de oren trok en zei: ‘Op Limburgse bodem wordt geen Hollandse carnavalsmuziek gedraaid’. De desbetreffende man is vervolgens uit het jeugdcentrum gezet, hihi.”

 

Alcoholic Party

“Sindsdien draai ik vooral in discotheken in de regio Valkenburg. Op dit moment doet de remix het goed die ik van het nummer Alcoholic Party heb gemaakt. Daarnaast organiseer ik een aantal events, met concepten als de Party Klopfer Tour en Kicken met Bassie.”

dj-kicken-djmag-marcelineke

“Ik ben een allround party-dj die elke week nog wel ergens aan de bak mag. En misschien grappig om nog te vermelden: ik ben tevens de broer van Veronica-dj Patrick Kicken, met wie ik nog wel eens word verward.”

 

 

 

 

Agenda:

11 maart Geleen De Brabander

12 maart Infinity Stompwijk

18 maart I love 90s Reuver

19 maart Fortuin Meer

24 maart Snow World Landgraaf

25 maart 90s Born

26 maart Bolle Boef Weert

27 maart Futur Turnhout 90’s are back

 

Boekingen: www.janvis.nl

More To Explore