Jurgen Rijkers (NL)

jurgen nu

jurgen toen - Jurgen Rijkers (NL)Jurgen Rijkers leerde het draaien zichzelf aan, maar toen hij Marcello en Dimitri hoorde, wist hij dat hij muzikaal ook die kant op wilde. Het begon allemaal in Scheveningen en ging verder in clubs over de hele wereld.

,,Nog steeds verliefd op die heerlijke muziek” 

“Draaien heb ik mezelf aangeleerd. Ik ben begonnen bij het op dance gerichte radiostation Radio stad Den Haag. Daarna was ik actief bij diverse radiostations. Ook verzorgde ik voor Veronica enkele drive-in shows. Toen begin jaren negentig van de vorige eeuw de house opkwam, en ik Marcello en Dimitri een paar keer had horen draaien in de Amsterdamse Roxy en de iT, wist ik dat ik muzikaal ook deze kant op wilde.

jurgen nu 300x200 - Jurgen Rijkers (NL)Mijn eerste housegig was in Club Exposure in Scheveningen. Mijn toenmalige vriendin en ik kenden de eigenaar, René Mulder, en zij vroeg hem of ik een keer in zijn club mocht draaien. René was meteen enthousiast! Ik had wel eens wat gemixt in het verleden, maar nog nooit een hele avond lang. In de week voorafgaand aan mijn gig had ik behoorlijk wat platen gekocht bij Rhythm Import in Den Haag, jarenlang mijn vaste platenleverancier, maar ik had helaas geen pick-ups om ze te draaien. Toen ik mijn set begon, had ik dus geen idee welke platen ik allemaal in mijn tas had zitten. Gelukkig ging het desondanks best oké, op een paar mixfoutjes na.

Nog geen week later heb ik twee Technics draaitafels aangeschaft. Dj Angelo gaf me de kans om mee te draaien op een after in de Berger Meermin in Bergen. Die set verliep meteen beter. Voorts heb ik nog een hele poos in de Berger Meermin gedraaid. Het hek was van de dam. Ik draaide vervolgens veel op After Hour parties. Vooral de After Hour Powers in de Lexion in Westzaan/ Zaandam waren top. Ook draaide ik wel eens in de Amsterdamse Escape. Op den duur was ik daar zelfs resident op de zondagavond. Bovendien had ik op donderdag mijn eigen avond genaamd ID in de Asta in Den Haag. Hier gaf ik nieuw talent een kans zich te presenteren en ervaring op te doen. Toen mijn single ‘Better of alone’ uitkwam, had ik een soort nieuwe ‘First Gig’. Na inmiddels over vrijwel de hele wereld te hebben gedraaid, mocht ik als eerste Nederlander in het nu ‘booming Las Vegas en Los Angeles’. Die Amerikanen snapten helemaal niets van dancemuziek en vroegen aan de lopende band R&B en rock aan.

Tegenwoordig is house/dance/EDM daar echter ook niet meer weg te denken. Ik ben blij dat ik aan de wieg van de ontwikkeling van de dance heb mogen staan en dat ik anno 2014 die heerlijke muziek waar ik destijds verliefd op werd, nog steeds iedere week mag draaien.”

Tekst: Marceline Geelen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore