DJCellie_02

cellie - Cellie (NL)
Dj Cellie weet het nog als gisteren: “Mijn eerste echte set was in bar/dancing De Kopermolen (of heette het toen nog Alcazar?) in m’n toenmalige woonplaats Nieuw-Vennep. Ik was ongeveer zestien. Poeh, 1983 alweer. Ik had een open sollicitatie gestuurd omdat ik de vaste dj ruk vond. Een paar dagen later werd ik door eigenaar Han gebeld en mocht ik een avond komen proefdraaien. Supercool! Ik was enorm zenuwachtig omdat m’n vrienden er altijd waren en de tent op vrijdag en zaterdag meestal stampvol zat.

Ik kwam in die tijd al geregeld in Zorba de Buddah, Schakel 49, Flora Palace en later de BIOS in Amsterdam om te dansen en naar dj’s te luisteren als Barry Pitch, Peter Duykersloot en Alex van Oostrom. Vooral Flora vond ik magisch! Ze draaiden daar er veel dubversies en gebruikten veel strobe. Vette shit! House bestond toen nog niet, maar voor mij zijn die Flora-nachten mijn eerste housefeesten. Platen scoorde ik destijds bij Boudisque, Rhythm Import, Attalos en Concerto in Amsterdam.

“Geweldige tijd in ‘boerenschuur’”

DJCelloe 01 0 200x300 - Cellie (NL)Mijn belangrijkste inspiratiebronnen waren de Amsterdamse piratenzender W.A.P.S. en Radio Decibel. Dag en nacht luisterde ik ernaar. Ik was helemaal weg van al die underground hip hop, breakdance, elektro, disco en new wave. Juist dat zou ik wel even gaan draaien in De Kopermolen. Dat het niet de hele avond kon, begreep ik ook wel. We waren tenslotte niet in de Flora. Er moest een goede balans zijn tussen mijn vage shit, de klassiekers, de meezingers en de Top 40-hitjes van dat moment. Thuis bedacht ik een setje, ik was er uren mee bezig en had alles precies op volgorde opgeschreven. Hop, draaien maar. Damn! Voorgeprogrammeerd draaien werkt niet, ontdekte ik al na de eerste tracks van m’n lijst. Vervolgens ben ik op gevoel verder gegaan.

Met geweldige support van m’n vrienden ging het dak eraf! Ik werd meteen aangenomen om als resident-dj op vrijdag, zaterdag en zondag aan de slag te gaan.Hoe vet! Daarna heb ik nooit meer een set helemaal uitgewerkt. Meestal zoek ik wat platen uit en zie wel wat er gebeurt. Bij korte sets maak ik wel een kleine selectie en vaak heb ik een of twee ‘startopties’ in gedachten. In die ‘boerenschuur’ heb ik hoe dan ook een geweldige tijd gehad en veel geleerd. Van Nederlandstalig tot obscure new wave en van hardcore hiphop tot schuifelsoul. De meeste platen (7”, 12” en elpees) uit die tijd heb ik nog altijd en zal ik nooit wegdoen.”

http://www.djcellie.com/
https://www.facebook.com/djcellie

Tekst Marceline Geelen

Genre: Dance

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore