APAUL_NEW1

APAUL NEW1 - A.Paul (PT)
Dj A. Paul trapte zijn dj-carrière af op een studentenfeest. Een bomvolle locatie en ‘behoorlijk spannend’ voor de dj.
“Mijn eerste dj-gig was in 1988 op een studentenfeest. Dat debuut viel nog niet mee. Ik draaide al een paar jaar op mijn eigen slaapkamer en mijn techniek kon er gelukkig wel mee door. De geplande locatie was tamelijk groot, bomvol en de speakers stonden een heel eind bij de dj-booth vandaan. Bovendien waren er geen monitoren, dus ik was bang dat ik nauwelijks kon gaan mixen. Of op z’n minst pas nadat ik doorhad hoe ik de vertraging van het geluid in de dj-booth kon compenseren. Dat was behoorlijk frustrerend, omdat ik zelf vond dat ik al best goed was en dat dit technisch gegeven mijn set totaal saboteerde. Uiteindelijk lukte het mixen toch. Ik probeerde het via mijn koptelefoon te doen en alles kwam op z’n pootjes terecht. Het was echter even behoorlijk spannend om het gevoel te hebben dat het voor de ogen van zoveel mensen mis zou gaan. Hierna ontmoette ik de promotor, ook een dj, en later een vriend van me. Van hem kocht ik mijn eerste Technics decks en dezelfde speakers van dat ene feest. Zo kon ik meer en beter oefenen. Mijn arme buren waren niet altijd even blij met mij, maar het was belangrijk dat ik aan de slag ging met een systeem dat wat meer power had. Vrij snel daarna kon ik in een kleine bar aan de slag en enkele maanden daarna kwam mijn grote kans in de Portugese provicincie Alentejo. Daar speelde ik in een grote club, Arrepios, wat in het Portugees ‘rillingen’ betekent. Deze vaste gig veranderde mijn leven!”

Volg A. Paul:
Facebook

Tekst Marceline Geelen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore