alexander k2

alexander k2 - Alexander Koning“Nou, ik was vijftien en zoals bij zoveel mensen gebeurde het achter het fietsenhok op een schoolfeest. Ik was heel zenuwachtig en volgens mij ging alles verkeerd want er zat op het laatst allemaal witte drab op haar brilletje..”

“Ow, dat was een andere eerste ‘gig’, haha. Deze gig ging over draaien. Ik draaide begin jaren negentig al een tijdje op wat kleinere feesten, Mijn eerste grote feest was een van de eerste die in de Graansilo werden gegeven, wat ik tot nu toe nog steeds een van de vetste locaties vind die Amsterdam ooit heeft gekend. Toen ik ‘ja’ zei, wist ik niet dat het zo groot was dus ik was van te voren niet echt zenuwachtig. Dat kwam pas toen ik binnenkwam: de Graansilo was stampvol. Ik had niks voorbereid dus ik was bang dat ik als een gieter af zou gaan. Maar alles ging prima. Wel had de organisator een leuk grapje op het feest ingebouwd: hij had ergens een rode knop opgehangen. Niemand, ook de dj’s niet, wist hoe en wat. Ik draaide midden in de nacht, toen iedereen al een beetje de weg kwijt was. Op dat moment werd de rode knop gevonden. En wat gebeurde er? Als iemand op die knop drukte, viel alle stroom van de dj en het licht gedurende tien seconden uit. Hahahaha… De eerste keer dat het gebeurde, schrok je je de tyfus.

 

Rode knop

alexander k - Alexander Koning

Gelukkig besloot de organisator na de derde keer dat het wel genoeg was en schakelde de knop uit. Het was sowieso een vage avond; het was erg donker en het hele pand hing vol met rook. Hierdoor zag je dus geen reet. Mijn broertje wilde bijvoorbeeld op een stoel gaan zitten, dacht dat er een tas op stond en wilde die eraf schoppen, bleek het een klein meisje te zijn. Oeps. Toen ik ‘s ochtend terugkwam bij de auto bleek het hek van de bedrijvenparkeerplaats dicht te zijn en moesten we een complete gele opstaande trottoirband uitgraven om eruit te komen. Al met al was de eerste keer net zo als de eerste keer achter het fietsenhok een hele beleving. Ik heb hier hoe dan ook van geleerd dat je nooit je auto op een bedrijventerrein moet parkeren en eerst op zoek moet gaan naar de rode knop, haha. Nee hoor, ik heb geleerd dat altijd alles goed komt; zo niet nu dan de volgende keer.”

music icon - Alexander Koning
Luister op Soundcloud

Facebook
Tekst Marceline Geelen
Foto Alexander Koning

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore