Marcy Goes Wild #2: 5 x Swingende Techno

Marcy Goes Wild header


mgw wit - Marcy Goes Wild #2: 5 x Swingende TechnoGezien de hevige reacties die deze rubriek en het genre dance kennelijk oproepen, ben ik benieuwd naar de reacties dit keer. Ik probeer niet te overtuigen, wel te illustreren dat het bestaat: goede house. Elk genre kent schaamplaten, in de dance scene verenigd in het EDM (lees: commerciële) circuit. Die zul je in deze rubriek niet aantreffen. Wel tracks met inhoud, gelaagd, spannend en dansbaar.

Goeie house swingt de pan uit. Ja, ook techno! Echt, het hoeft niet altijd te beuken. En voor wie me niet gelooft, bijgaand het ongelooflijk dansbare bewijs. Schiet mij maar lek als de voetjes nu niet van de vloer gaan! En wie heel goed luistert, herkent een Top 40 hit uit de jaren tachtig terug in Joe Coons’ Down The Drain.

 

Mark Knight and D. Ramirez vs. Underworld – Downpipe (2009)

 

Paperclip People – Throw (Slam’s RTM Remix) (2012)

 

 

Joee Cons – Down the Drain (Original Mix) (2012)

 

Producers werken zich uit de naad met als gevolg dat er dagelijks duizenden nieuwe platen uit komen. Hoe steek je met je creatieve hoofd nog boven het maaiveld uit? Tegelijkertijd is er bijna geen beginnen meer aan voor dj’s die goede tracks zoeken: hoe vind je tussen die schier oneindige stroom nieuwe releases nog die pareltjes, de blijvers, de kwalitatief hoogstaande tracks? Je zou er bijna een dagtaak aan hebben. Fronza’s Marceline beoogt een pad te banen door de muzikale jungle van nu en soms die van toen. Elke twee weken belicht ze vijf tracks (in willekeurige volgorde), vrijwel altijd dance gerelateerd, doch een sporadische trip down memory lane is niet uitgesloten. Noch een knipoog naar een stukje muziekhistorie.

 

DJ Le Roi feat. Roland Clark – I Get Deep (Late Nite Tuff Guy Remix) (2012)

 

 

Green Velvet – Bigger Than Prince (Hot Since 82 Remix)

 

 

Share This Post

More To Explore