Daniel Greencross (VE)

Greencross__with_Hardcell_and_DJ_Misjah_1mg

Greencross  with Hardcell and DJ Misjah 2mg 300x225 - Daniel Greencross (VE)De First Gig van dj Daniel Greencross aka Daniel Gavilán was in zijn geboortestad Lecerías in Venezuela. Daniel wilde op zijn negentiende graag uitgaan, maar er was in zijn geboortestad helemaal niets. Hij trok de stoute schoenen aan en organiseerde zelf een feest. En toen wist hij het: ‘Ik wil draaien!’

 “Mijn tamelijk grote vriendenclub en ik wilden uitgaan maar in Lecerías was geen spoortje clubcultuur te bekennen. Op een dag besloot ik dus dat ik zelf wel iets op poten zou zetten.”
Greencross  with Hardcell and DJ Misjah 3mg 300x225 - Daniel Greencross (VE)
Pizzarestaurant
‘Ik had al vaak thuis gedraaid maar nooit voor een publiek. Een van mijn vrienden had een behoorlijk soundsysteem; ik gooide de speakers in mijn auto en reed naar een pizzarestaurant met een terras op het dak dat nooit werd gebruikt. Vervolgens trok ik de stoute schoenen aan en liep gewoon op de restauranteigenaar af, vertelde dat ik ongeveer dertig vrienden bij me had en dat we een plek zochten om muziek te draaien. Natuurlijk zouden we alle drank bij hem aanschaffen en betalen.”
Greencross Press Photo 2013 1 Webmg - Daniel Greencross (VE)
Indruk maken op meiden
“Ik liet het niet merken, maar ik was intussen hartstikke nerveus. Het voelde als een grote verantwoordelijkheid om zo, voor iedereen die je kende, onvoorbereid te gaan draaien. Ik wist dat de verwachtingen hooggespannen waren. Bovendien zaten er enkele meisjes in mijn vriendengroep op wie ik graag indruk wilde maken, hahaha… Dat is vandaag de dag nog steeds zo.”

Pure joy
“Na mijn tweede track was ik echter alle zenuwen kwijt en voelde alleen nog maar pure joy. Mijn set ontstond spontaan, maar ik wist wat ik ongeveer wilde draaien. De favoriete track van dat moment onder mijn vrienden was Unlucky Punk van Magnum Force. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen de tijd van z’n leven had. Iedereen was enorm ‘pumped up’ en ik stond volop te genieten. Ik voelde echt een connectie met de crowd. Hier werd duidelijk wat ik de rest van mijn leven wilde doen: draaien!”
Greencross Virada Cultural Sao Paulo 1mg 300x168 - Daniel Greencross (VE)
Strand
“Ik kan me niet herinneren of ik nog grote fouten heb gemaakt, maar volgens mij viel de stroom op een gegeven moment even uit. Hoewel we deze spontane actie nergens hadden aangekondigd, kwamen er nog veel meer mensen op af. Op het dak van het restaurant, dat aan het strand lag, met de muziek aan en een line-up van twee andere dj’s en ikzelf, leek het wel een droom. Mijn vrienden brachten weer andere vrienden mee en vervolgens kwamen er nieuwsgierige mensen bij die toevallig op de boulevard passeerden. Ik schat in dat we uiteindelijk met een man of honderd waren.”
Greencross Virada Cultural Sao Paulo 2mg 300x168 - Daniel Greencross (VE)
“De nacht eindigde toen de politie over het feest hoorde en er een eind aan maakte. Toen was het echter al vijf uur ’s ochtends en we hadden allemaal een hele poos staan draaien. De meeste vrienden die aanwezig waren, wonen inmiddels, net als ikzelf, in een ander land, maar gelukkig hebben we internet, en op die manier steunen ze me tot op heden. Ik heb veel te danken aan mijn mentor, Randall. Hij leerde me de basis van het draaien. Hij is tot op de dag van vandaag een van de beste dj’s die ik ken. Helaas is hij tijdelijk gestopt, maar gelukkig wil hij een comeback maken. We zijn sinds de middelbare school bevriend en hij was een lokale legende in Lecerías en in heel Venezuela bekend om zijn geweldige techniek en skills.”

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore