When DJ Mischa Duncan enters the building, the groove is on

My first gig dj Mischa Duncan marcelineke 300x242 - Mischa Duncan (NL)My First Gig: Mischa Duncan (DJmag.nl)

woensdag, 30 december 2015

 

“Wauw, wauw, wauw! Ik ben benaderd om mee te werken aan de rubriek My First Gig voor DjMag.nl. Ik vind het een grote eer – de papieren versie van dit te gekke blad lees ik geregeld.”

 

 

“De vraag is onder meer hoe ik mijn eerste grote officiële optreden heb ervaren. En hoe ik sindsdien in mijn schoenen sta. Dat deed me gelijk beseffen hoe ongelooflijk veel ik heb geleerd sinds die eerste keer en hoe hard de tijd vliegt als je de dingen doet die je echt leuk vindt.”

 

Love Cirque
“Op het moment van die eerste gig had ik nog geen enkel besef wat er allemaal op mijn pad zou gaan komen in de zes jaar daarna. Ik herinner me mijn debuut als de dag van gisteren, dat op uitnodiging van Emiel Roche plaatsvond op Love Cirque in de Zaanse Lexion.”

 

Goddelijke ambiance
“Graag wil ik echter ook over de weg daarheen vertellen. Mijn passie en liefde voor muziek nam een vlucht in 1996. Ik had een moeilijke periode achter de rug, die ik letterlijk op alle mogelijke dance events aan het wegfeesten was. Ik stond elke dag in clubs en op festivals in heel Nederland kwijlend voor de dj-booth. Ik was helemaal geobsedeerd door de beat en de housemuziek met al die briljante dj’s met zoveel heerlijke knopjes en de technieken die ze daarop toepasten om het publiek gek te krijgen. Ik hield van de zwaar gemoedelijke sfeer in de zaal, machtig mooi gecreëerd door die befaamde dj, waardoor we met z’n allen samenkwamen in een goddelijke ambiance.”

 

Baco
“Dat uurtje vloog voorbij en voor ik het wist, meldde mijn grote idool Brain S zich bij de dj-booth; het was zijn beurt. Dat maakte me nog zenuwachtiger want mijn held stond mee te genieten van mijn kunsten. Ik wilde eigenlijk helemaal niet stoppen. Helaas stootte mijn vriendin op dat moment per ongeluk een baco over de cd’s van Brian S. Ik schaamde me kapot maar Brian reageerde enorm coulant: ‘Ah joh, dat is al zo vaak gebeurd. Zet jij maar een extra plaatje op’.”

 

Kick
“Na mijn optreden was ik in extase van een foutloze set. Ook was ik hooked aan de kick om zoveel mensen in beweging te krijgen. Ik besloot me ervoor in te zetten om dit vaker te doen. En nu, inmiddels ruim vijf jaar later, heb ik al op vele mooie plekken gestaan. Hier ben ik godsgruwelijk dankbaar voor. Mijn passie heeft zich dusdanig ontwikkeld dat ik zelfs een aantal eigen tracks heb geproduceerd en nog volop hiermee bezig ben. Niet alleen elektronische muziek maar ook in het klassieke genre, zoals opera’s en theaterproducties waar ik aan mee heb gewerkt.”

 

Roem of geld
“In principe sta ik op dezelfde manier in mijn schoenen als tijdens die eerste gig, maar ik ben wel zoveel rijker aan muzikale ervaring en de do’s en dont’s in de dj-booth. Ik maak en speel muziek met liefdevolle passie. Voor de roem of de poen doe ik het zeker niet, want het heeft mij tot nu alleen maar bakken met geld gekost. Voor mij is de grote reward dat ik mensen zie uit hun dak gaan op mijn groovy sound. De energie die ze mij daardoor geven, zorgt ervoor dat ik nog dagenlang op wolken loop – dat is de grote voldoening voor mij.”

 

Bestolen
“Mijn drang tot draaien en produceren is zo sterk dat ik twee jaar geleden, toen ik werd bestolen na mijn tour in Mexico, weer helemaal vanaf nul ben begonnen. Opgeven kwam niet bij me op! “

 

Eva
“Dan is er nog iets wat ik kwijt wil. Wat achteraf een extra lading heeft gegeven aan mijn eerste echte optreden in de Lexion, is dat de beste vriendin van mijn zusje, Eva, erbij was. Zij was een van mijn eerste en wellicht mijn grootste fan. Ze staat links op de foto van mij met mijn zusje en mijn mooie T-shirt. Kort daarna is deze vriendin overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Dus Eva: deze is en blijft altijd voor jou. En peeps: geniet maximaal van het leven. Ik draag er graag voor jullie allemaal een steentje aan bij met mijn grooves.”

 

“Voor je dosis grooves kun je altijd terecht bij The Groove Station op www.pureradio.am., om de week op dinsdag vanaf 20 uur. Vanaf 6 maart 2016 kun je elke eerste zaterdag van de maand The Groove Station live meemaken tijdens The Groove Location in Club Unlabeld aan de Amstel 178 in Amsterdam. Op 20 januari ben ik te horen bij Tikkie Tek Radio van Mike Lachman op www.amw.fm.Bovendien komt binnenkort mijn derde track uit, Groovy Gossip. Ook sta ik op korte termijn op het podium van Lekkervies in mijn eigen stadje Utrecht als een van de resident dj’s van mijn goede vriend Dennis Maijenburg.”

 

Mischa Duncan op internet:
https://www.facebook.com/mischagroovestation
https://www.mixcloud.com/thegroovestation/
http://www.mischaduncan.nl/main/index.php
https://soundcloud.com/mischa-duncan
https://www.mixcloud.com/mischaduncan79/
https://instagram.com/mischaduncan/
https://www.facebook.com/Mischa-Duncan-Around-the-World-19…/
https://www.youtube.com/user/MischaDuncan
https://twitter.com/MischaDuncan
https://www.facebook.com/mischaduncan79

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore